Petitie: laat het park weer park zijn!

Door hieronder je gegevens in te vullen ondersteun je digitaal onze petitie. We hebben ook een ouderwetse HANDTEKENINGENLIJST en EEN FLYER om mensen te vragen op school, het kinderdagverblijf, je club of je stamcafe. Wil je ze thuisbezorgd krijgen: mail naar info@vriendenvanhetoosterpark.nl. Ingevulde lijsten kunnen dan worden ingeleverd/opgestuurd naar T van Seventer – Oosterpark 40 Hs – 1092 AR Amsterdam.

Petitie

Petitie: Ja, ik ondersteun de petitie van de Vereniging Vrienden van het Oosterpark.

Net als de vereniging vind ik dat het Oosterpark weer park moet zijn en dat het park niet geschikt is voor grootschalige en besloten evenementen. Er moet een eind komen aan de overlast voor bewoners en de schade aan het park. Het Oosterpark aan de top van het stadsdeel met vijf mega evenementen, dat klopt niet. Ik vraag daarom, met de vereniging, het volgende aan de  politieke partijen in de Deelraad van Oost :

>> Wijzig het locatieprofiel voor het Oosterpark met ingang van 2014 als volgt:

1. Sta geen besloten festivals toe in het Oosterpark

2. Stel vast dat evenementen in het Oosterpark kleinschalig dienen te zijn (met uitzondering van Keti Koti dat als nationale herdenking en viering gebonden is aan het slavernijmonument in het park).

3. Sta geen geluidsbelasting in het Oosterpark toe in de categorie ‘zwaar’

>> Spreid de grote evenementen daadwerkelijk over het stadsdeel zoals in de evenementennota staat.

Steunbetuigingen per 1-1-2014: digitaal 1664, papier ruim 800.

 

[gravityform id=”10″ name=”petitie: laat het park een park blijven” title=”false” description=”false”]

Reacties (155)

  • Muriel

    |

    Oosterpark, het Oosterpark waar onze zoon zijn eerste stapjes heeft gezet. Waar je heerlijk met de hond kon wandelen, toen was er nog een hondenuitlaatpad. Waar je de eendjes kon voeren.
    Waar rust was. In deze stad is het zo belangrijk een stukje natuur te hebben waar iedereen van mag genieten, gratis. De bomen moeten blijven, geen kaalslag. En dan die festivals, met de geluidsoverlast die daar blijkbaar bij moet horen. Wij wonen nu op wittenburg en daarom voel ik mee met de omwonenden. Wij kunnen genieten van de herrie van roest, van de herrie van de kop van Java, en ga zo maar door. Een binnenstad is niet gebaat bij grootschalige evenementen. Zoek een mooi evenemententerrein buiten de stad, maar blijf van onze groene kleine stadsoase het Oosterpark af.

    Beantwoord

  • Marlies

    |

    Een park is groenplaats die dient voor ontstressing en rust voor de bewoners in een drukke stad. Niet als kale festivallocatie, vol hotels, voor toeristen. Zo’n kaal park hebben we overigens al: het Frankendaelpark, dat is een grote lege vlakte, waarom nog een leeg kaal park maken? (niet dat ik die festivals hier bij mij om de hoek in het Frankendael zou willen). Biedt die festivalorganisatoren een leuke ruime andere plek ad rand vd stad, iedereen blij. Of laat zo’n buurtfestivalletje zijn wat het is: een buurtfestivalletje, met beperkte capaciteit. Wil je groeien met je festival, prima, moet je dat elders doen, niet een park slopen.

    Beantwoord

  • Erik

    |

    Kent u de Brasserijnaadzwark
    Die waart steeds vaker door het Oosterpark
    Als kruising van een Decibalt
    Maakt hij voor bomen echt geen halt
    Tot vreugde van zijn moeder
    Het Bekuifde Stadsdeelloeder.

    Wie vroeg het Oosterpark aandoet
    Komt oog in oog met de Househangsnoet
    Een ooit parmantig diertje
    Maar wat mat na diens pleziertje
    Doch strooit u hem wat lijntjes
    Vindt hij dat reuze fijntjes.

    Kent u het Hangborstrund
    Dat zo graag op Oosterparkfeestjes stunt
    Botanisch wat minder onderlegd
    Maar wel menig vijver uit gedregd
    Kan het ’s nachts de wereld aan
    Met geen poot om op te staan.

    Veel zeldener in dat groene stuk oost
    Doch door diens aanblik zeer getroost
    Zolang die goede tijd nog duurt
    En geen vernieuwing achter bomen gluurt
    Loopt door dat Oosterpark een muis
    Maar als je die ziet voel je je thuis.

    Beantwoord

  • A.. de Wit

    |

    Door de grote evenementen zal door de vele bezoekers de grond sterk verdichten waardoor zuurstof en water slecht in de bodem kan doordringen. Door verdichting sterven de wortels af ( gevolg: inrotten stam, vatbaarder voor boomziektes instabiliteit) ,en is slecht voor het voor de bomen afhankelijke bodemleven. Heel vroeger mocht men niet van de paden af, dit had natuurlijk wel een reden.
    Wanneer de bodem in goed conditie is zijn de groeiomstandigheden voor alle aanwezige bomen voldoende. Onderhoudssnoei dient dan wel uitgevoerd te worden door een gecertificeerd/ kundig boomverzorger.

    Beantwoord

    • Loes Leijssen

      |

      De buurt gaat in waarde en aantrekkelijkheid achteruit als er gekapt gaat worden.
      Ook voor de omwonenden met een koophuis: hun huizen gaan in waarde achteruit .
      Toerisme: een stad met minder groen is minder aantrekkelijk.
      Amsterdam staat bekend om zijn bomen langs de grachten, zijn mooie parken, die het leefklimaat bevorderen.
      Waar men in andere wereldsteden daar achter komt gaan we hier een park slopen?
      Financiën: Groen in de buurt is voor de buurtbewoners : meer Welbevinden; een betere Geestelijke en Lichamelijke Gezondheid; minder Depressie; minder Criminaliteit ; ( kosten?)
      Groen weg: Enorme Schadepost. Mensen minder vrolijk, buurt grijs en grauw. Mensen zoeken naar andere buurten om te wonen, buurt verloedert, verpest.
      Het is niet slim om als je geld wilt verdienen, of festivals wilt bevorderen om wat voor reden, daarvoor een hoog gewaardeerd park kapot te maken. Je wint bij wijze van spreken een kwartje en verliest 8 triljoen.
      En een boom groeit niet zo maar even terug.
      Het is niet creatief, we kunnen meer met zijn allen.
      En dan kan je nog steeds mens vriendelijke festivals organiseren.
      Prestige: Alwaar Rotterdam, New York, Barcelona het voortouw trekken op het gebied van de stad groener maken en er in Amsterdam steeds meer initiatieven genomen worden vanuit buurtbewoners ,ook met steun van deelraden, om groene projecten op te zetten, ga je geen park met mooie oude bomen (bomen vol verhalen over de buurt..), verkwanselen.
      Betekenis en Invloed: Een park heeft niet alleen weerslag op het welbevinden in de buurt, maar in de hele stad en daarbuiten.

      Beantwoord

      • Anton Duivenvoorden

        |

        Graag zou ik samen met je het oosterpark bekijken.

        Beantwoord

  • Erna Verweij-Brinkhuis

    |

    Ik ben nu 55, en woon in een dorp waar rust niet gezocht hoeft te worden.
    Het Oosterpark is voor mij heel dierbaar, daar liggen veel voetstapjes van mij als peuter, kleuter etc. Met Oma door het park, of Tante, en dan soms als ze zin hadden weer even naar het Tropenmuseum. Het zal niet meer zo zijn als weleer, maar het Park moet wel Park blijven.

    Beantwoord

  • Truus Vrachtdoender.

    |

    Sluit mij aan bij alle reacties van al die geweldige mensen.

    Beantwoord

  • marian

    |

    haal het niet in je hoofd dit prachtige park te ontdoen van bomen. ik wandel er iedere dag, zoveel zuurstof. de bomen nemen CO-2 op. die troep van al die (zware) auto’s die o.a. door de wibautstraat denderen en ook rondom het park natuurlijk. ik had de dag dat “Äppelsap” wie verzint die naam, tegen het aantal toegestane decibellen zat, visite, de balkondeuren moesten de hele dag dicht, we konden elkaar niet verstaan mevrouw özutok !!.

    Beantwoord

  • Elisabeth

    |

    Laat het park het park zijn. De stad heeft al zo weinig plekken waar je rust kunt vinden tussen het groen. (Evenementen kunnen elders georganiseerd worden waar ook makkelijker aan toiletten en andere voorzieningen gerealiseerd kunnen worden.)

    Nogmaals: Uit het oorspronkelijke plan voor de bouw van het Oosterpark in 1892; “Ter verpozing van de gewone Amsterdammer met kleine inkomens, die verstoken zijn van een eigen tuin en die wonen in de dichtbevolkte woonwijken in de oostelijke stadsuitbreiding…”

    Commercie maakt het park in wezen kapot en je kunt eenmaal een tot commercieel terrein verklaard park niet meer in originele straat terug geven aan de buurt en stad bewoners.

    Beantwoord

  • Linda

    |

    In het bestemmingsplan Oostelijke Binnenstad staat. “Binnentuinen zijn bedoelt voor rust en groenvoorziening in de drukke stedelijke omgeving.” Daar houd men zich al niet aan..! voor onze binnentuin aan de Alexanderkade is een omgevingsvergunning voor een parkeerplaats met carpoorts afgegeven.
    Dat geeft al genoeg onrust aan de achterkant van onze woningen. Dus laat de voorkant ” het park” dan ook inderdaad die plek zijn voor rust en groen……

    Beantwoord

  • Jo

    |

    Uit het oorspronkelijke plan vood de bouw van het Oosterpar in 1892;
    “Ter verpozing van de gewone Amsterdammer met kleine inkomens, die verstoken zijn van een eigen tuin en die wonen in de dichtbevolkte woonwijken in de oostelijke stadsuitbreiding…”,.

    Het gaat dus om het de gewone Amsterdamer het genot bieden van de rust en schoonheid van een eigen tuin.
    Natuur, een plek om te spelen en tot rust te komen.
    Daar hoort een pop concert niet bij.
    Nooit.
    Als je, net als ik, in deze buurt woont kun je in de zomer regelmatig de hele dag je ramen en deuren sluiten als je echt niet tegen de herrie kunt.
    Dat is leuk hoor, met de hitte de hele dag geen kiertje open voor frisse lucht.
    Om nog maar te zwijgen van de rommel en de schade aan de natuur.

    Een popconcert of ander massa evenement kun je bijna overal organiseren, er zijn sportvelden, industrieterreinen, hallen, gebouwen,, etc, etc.
    Maar als je rustig van de natuur wilt genieten zijn er weinig plekken in Amsterdam.

    Beantwoord

  • André van der Kruk

    |

    Besloten commerciële feesten sorry dat kan niet in een park van ons allen. Appelsap is openbaar begonnen in het park en nu is door succes weer een commercieel overpowered ongezellig geldmachine festival geworden. Zo slecht hoe iets leuks zo monsterlijk kan worden. Niet te harde geluids niveaus, al het gras kapot, en een berlijnse muur door het park voor mensen die geen kaartje kunnen betalen. Loveland idem! NOGMAALS OOSTERPARK VOOR IEDEREEN, anders een pakeer terrein ergens buiten het groen afhuren voor je financiële gewin!

    Beantwoord

  • Estelle Bovelander

    |

    Na een drukke, volle, hectische werkweek wil je juist in het weekend rust en niet gedwongen worden de ramen en deuren potdicht te houden of je huis maar te verlaten.

    Beantwoord

  • Jeannine van dam

    |

    Het moet toch niet gekker worden!
    De groene longen van de stad verminken voor de vermarkting.
    Parken zijn bedoeld als rustgevend element in de drukke stad. Niet als commerciele lawaai en drukte bommen.

    Beantwoord

  • Louise van Lil-Bos

    |

    Als er iets niet hoeft te veranderen in Stadsdeel Oost is het het Oosterpark! Het moet een hele fijne plek voor iedereen blijven, dus geen grootschalige evenementen waardoor het park ook dagen van te voren al wordt afgesloten en ook delen ervan ook de dagen na het evenement afgesloten zijn. (zoals de zondag na Appelsap toen stonden de hekken er nog omdat er pas op maandag wordt opgeruimd) En laat ook de bomen staan!

    Beantwoord

  • n de waal

    |

    IK woon vlak bij het Oosterpark en vindt dat het park gewoon het park moet blijven. Geen grote evenementen met veel geluidsoverlast.

    Beantwoord

    • Bernard van Lammeren

      |

      Zelf woon ik vlak bij het Flevopark, maar ik vind dat jullie een goede strijd voeren voor álle parken in Amsterdam, die nu schaamteloos vermarkt en verminkt dreigen te worden.
      Suggestie: laat professionele en amateurkunstenaars ‘hun’ Oosterpark verbeelden en exposeren. Zo’n expositie was er enkele jaren geleden ook al, in de Stopera. Mijn eigen inzending van toen staat tot jullie beschikking!

      Beantwoord

  • Fred

    |

    In sommige delen van het park voelt het net alsof je in een echt bos bent, heerlijk. En nu willen ze 400 bomen kappen zodat je van de ene kant van het park zo naar de andere kant kunt kijken net als in het Bijlmerpark..
    Vreselijk.

    Beantwoord

    • H.kerker

      |

      Ja, ben ik het helemaal mee eens.

      Beantwoord

  • Joke Krull

    |

    Het Oosterpark is een park, geen feestlokatie voor besloten feestjes waar bewoners voor moeten betalen.
    De inkomsten wegen niet op tegen het onderhoud van het park.
    De 3 parken in Oost vormen een groen verbinding, Oosterpark, Park Frankendael en de Nieuwe Ooster.

    Hou het park groen, kap geen bomen, houd geen feesten.

    Laat bewoners van de parken genieten, dat is waar een park voor bedoeld is.

    Beantwoord

  • markward

    |

    Geld verdienen doen ze maar in hun eigen tuin! Dit park is voor de bewoners van deze stad!

    Beantwoord

  • Laurine Peeters

    |

    Omwonenden van het Vondelpark hebben er jaren geleden al een stokje voor gestoken,nu moet Oost ook eens wat assertiever worden,wat dat betreft zijn we nu op de goede weg. Een groot hek in je park,een kassa erbij en scoren maar,ik vind dat ze mij in de inkomsten moeten laten delen aangezien het stadsdeel mijn park verhuurt aan de hoogste bieder.
    En dan nog eens wat;misschien moeten al die struiken en boompjes wel weg om de handhavers en politie scotu”s beter zicht te geven op hun target:bekeuringen uitdelen aan argeloze onstpanningzoeker$.

    Beantwoord

  • Astrid Lagendijk

    |

    Ookal woon ik in de Watergraafsmeer, ik wandel bijna elke dag in het Oosterpark en baal altijd flink als dit niet kan doordat er weer eens een, al dan niet besloten, evenement is met veel herrie in het park. Dat betekent weer een dag niet kunnen wandelen, geen beweging, geen frisse lucht.
    Wat mij betreft worden al die grote, lawaaiige evenementen uit het hele stadsdeel geweerd!

    Beantwoord

  • Andreas H. Meijer

    |

    Door alle drukte in de grote stad hebben de bewoners een plek nodig om tot rust te kunnen komen, daar zijn de parken ooit voor aangelegd. Een belangrijke functie van parken met veel bomen is het filteren van alle stof en roetdeeltjes uit de lucht. Dus blijf af van de bomen en zorg dat er nog meer bomen in de straten en op pleinen komen.

    Beantwoord

  • Mieke van Westerloo

    |

    Ik woon al 46 jaar vlak bij het Oosterpark. Mijn 6 kinderen zijn hier opgegroeid en ik heb altijd honden gehad, zodat ik nog steeds 3x per dag in het park kom. Als er een groot evenement is, is het al 3 dgn. van te voren gevaarlijk met opbouwers die door het park scheuren, politie die niets doet en tijdens het “feest” mag je niet eens zonder betaling het park in, maar veel geluidsoverlast. Later blijkt alles vernield te zijn en een enorme bende met troep in de bosjes enz. Stoppen hiermee !!!! Buurtbewoners hebben hier erg veel last van en wij nemen het de Gemeente zeer kwalijk dat ze ons dit steeds weer aandoet.

    Beantwoord

  • Floris Wensveen

    |

    Ik ben het er helemaal mee eens dat het aantal festivals in het Oosterpark moet worden ingeperkt. Ik woon op nog geen 200 meter lopen van het park en kom er vaak. De Festivals geven veel overlast. Behalve de hele dag takkeherrie kan je ook een paar dagen grote delen van het park niet meer in. Ik zou er nog vrede mee kunnen hebben als bijvoorbeeld besloten zou worden met het verdiende geld een prachtig festival wat ook echt een bindende functie in deze buurt heeft als het Roots festival extra te ondersteunen zodat het gratis toegankelijk blijft. Dan ben je bezig voor de buurt. Maar het geld zal wel gebruikt worden om de klappen op te vangen van mislukte miljoenen verslindende projekten zoals dat muziekcentrum in het Polderweggebied. Goed waardeloos vind ik t.

    Beantwoord

  • Jean.F. Reijns

    |

    het is soms noodzakelijk om bomen te kappen omdat de bomen te dicht op elkaar staan, maar 5 voetbalvelden groot om de groei van de bomen ruimte te geven lijkt mij sterk overdreven, er zal dan een alternatief gevonden moeten worden vooral als we het over festiviteiten in een park hebben, een park is een semi gesloten omgeving die beslist niet geluids dicht is, waar rust een must is waar muziek door middel van een koptelefoon te beluisteren is en niet via 2×1,5 mrt grote luidsprekers en de grote trom van de drummer zijn eigen feestje viert, mensen die dit goed vinden zijn psychedelisch niet gezond , hallucerende bestuurdrs horen niet in een bestuur cq raad

    Beantwoord

  • Erik

    |

    OOSTERPARKDIALOOG 2014
    “Nou zeg, dat is lekker opgeknapt hier, en wat een parkeerruimte! Ik denk dat ik nog maar een paar jaartjes bijteken.”
    “Had toch niemand verwacht dat je ooit weg zou gaan, Fatiem, maar wel praktisch, niet; al dat asfalt?”
    “Dat kun je wel zeggen, Jeroen, en makkelijk schoonhouden dat het doet! Gewoon even een spuitwagen er over heen en het volgende besloten feestje kan weer beginnen, want de kassa moet rinkelen, natuurlijk; en zo’n park is er niet voor iedereen.”
    “Lekker overzichtelijk ook trouwens, want nu kun je vanaf het OLVG zo de Linnaeusstraat inkijken.”
    “Kijk, dát bedoel ik nou Jeroen, dan kunnen eindelijk die talenten van mij hier ook optreden; dan hebben ze zich ten minste niet voor niets het leplazarus geoefend in m’n MuziQ en hier kunnen ze geen rottigheid meer uithalen op die kale vlakte, want dat loopt meteen in de smiezen!”
    “Uh…… Fatiem…. eigenlijk wilden we hier alleen maar festivals houden met mensen die écht wat kunnen…”
    “Geen zorgen, daar kan dat gewapend beton onder dat asfalt best wel tegen, tegen dat gedreun van mijn gabbertjes! En bovendien moeten we hier en daar nog wat subsidiepotjes opentrekken, anders komt de economie aan het wankelen!”
    “De economie aan het wankelen?!? Mens, Fatiem, van welke planeet kom jij eigenlijk… die is toch mede dankzij die gaatjes in onze handen allang omgeflikkerd?”
    “Kan zijn, beste Jeroen, kan zijn, maar NIET ons nieuwe Oosterpark. Op die kale vlakte kan zelfs geen BOM schade aanrichten!”
    “Maar wél even op tijd waarschuwen hoor, dan kan ik m’n auto nog even van die Oosterparkeerplaats weghalen!”

    Beantwoord

  • S. Wieling

    |

    Beste vrienden,
    Zelf ben ik tegen alle evenementen in het Oosterpark, behalve misschien Keti Koti en het Rootsfestival. De reden is simpel: We zijn met drie, vier buurten aangewezen op een stukje groen ter grootte van misschien tien voetbalvelden, waarin honden moeten worden uitgelaten, waarin fietsers moeten fietsen, waarin eendjes worden gevoerd, waarin trimmers moeten trimmen, waarin alcoholisten alcoholist blijven willen, waarin de politie per brommer achter niet bestaande tasjesdieven aan meent te moeten zitten, waarin naast iedere boom een zogenaamd kunstwerk moet worden getoond, en dan wil men naast deze heksenketel ook nog eens evenementen op geringe schaal toelaten? Wie dat wil verklaar ik voor gek. Laat het park toch voor alles een plek zijn en blijven om rust te vinden. Daar passen geen evenementen bij.

    Beantwoord

  • Pau Voûte

    |

    Om te laten zien, wat het Oosterpark voor ons, individuele park-genieters, betekent (betekend heeft) stel ik voor, dat we het stadsdeel, en misschien wel ìn het stadsdeel kantoor, een tentoonstelling organiseren van ‘kunst’ (tekeningen, schilderijen, grafiek, beelden, etc., maar ook teksten als gedichten al dan niet gerapt), die geïnspireerd zijn door het park.
    Ik kom hier op, omdat ik zelf, toen ik indertijd in de buurt van het Oosterpark woonde een droge naald ets gemaakt heb van een boom in het park, en een geïkat-te doek n.a.v. de bomen met de reigersnesten.
    Het kan jullie verbazen, wat een oproep aan leuke bijdragen kan opleveren!
    Als dit idee aanspreekt, dan bied ik me bij deze aan voor allerlei hand- en span diensten.
    Vriendelijke groeten, Pau Voûte

    Beantwoord

    • Pau

      |

      Toevoeging aan de voorafgaande reactie:
      Natuurlijk mag fotografie niet ontbreken.
      Voor een eventuele 2de tentoonstelling over het park kan er een speciale foto-reportage achtige tentoonstelling gemaakt worden, weer liefst voor ìn het stadsdeel. groeten, Pau

      Beantwoord

  • S.Pabst

    |

    Laat de bomen a.u.b. met rust ! Hoe haalt iemand het in zijn hoofd om gezonde bomen te willen kappen.
    Net als voor een huis, of gebit is regelmatig onderhoud van levensbelang.

    Beantwoord

  • H. Ignatius

    |

    Alle parken in Amsterdam moeten park blijven.

    Beantwoord

  • niels bakker

    |

    ook voor de nachtelijke bezoeker is het een onaangename verassing als het halve park is afgesloten voor bijvoorbeeld het appelsap festival en alle toegangen tot het centrale deel van het park zijn afgesloten voor de vaste bezoekers/buurtbewoners om willen van een mtv achtig festival.
    blijf af van ONS oosterpark het park is voor de bewoners gebruikers en liefhebbers en niet voor commercieel gebruik!!!!!!

    Beantwoord

  • Nico de Jong

    |

    Oude bomen hebben grote waarde, als zuurstofproducent, stofvanger, schuilplaats e nestplaats voor dieren en vogels.om er maar enkele op te noemen. Dit krijg je niet zo maar terug. Ze geven ook rust op een plek waar omheen veel onrust heerst. Laat dit zo.

    Ik heb je laatste jaren al vele mooie bomen uit parken zien verdwijnen. Kijk bijvoorbeeld naar het Bijlmerpark. Dit was een plek die jaren niet toegankelijk was en nu …

    Beantwoord

  • micha

    |

    ik heb niet alle reacties gelezen dus wellicht is de mijne een herhaling. het oosterpark heeft een hoop dagelijkse activiteiten waar geen geld voor hoeft uitgetrokken. velen gebruiken het dagelijks zonder ruchtbaarheid. zij worden niet ondersteund door gelden,en dat hoeft ook niet. maar wel ondervinden dagelijkse gebruikers/bewoners van het oosterpark overlast van alle plannen die door mensen worden gemaakt die niet zien dat het al volop in gebruik is. elk groot evenement verjaagt de dagelijkse gebruiker. dat mag best wel eens ,maar de schreeuwer mag niet de stilte overstemmen. de grootste openbaring zit in de stilte. zelfs de hoveniers zijn meestal gemotoriseerd en lawaaimaker.

    Beantwoord

  • Bodha K. D.

    |

    Laat deze mooie park blijven zoals het is. W ij zijn delen van de bomen

    De natuur wordt al genoeg vernietigd

    Beantwoord

  • Elleke Radstake

    |

    Ik heb zojuist een restival aan de Wenckenbachweg meegemaakt: 12 uur lang keiharde muziek, zware bassen, onleefbare situatie.
    De organisatie hield zich aan de toegestane decibellen. De gemeente geeft toestemming voor die herrie! Onbegrijpelijk.
    En ik werd knettergek. Ik ben een deel van de dag gevlucht maar je kan toch niet 12 uur hunkerend naar rust door de stad zwerven.

    Daarom een steunbetuiging aan de liefhebbers van rust rondom het Oosterpark. Houd het stil, houd de bomen, laat je huis een thuis kunnen zijn.
    Geen festivals dus op plaatsen die zich daar niet toe lenen.

    Beantwoord

    • Peter van Werkhoven

      |

      Ben het volkomen met je eens! Ik moet er niet aan denken 12 uur lang dat gebonk te moeten aanhoren. Het is van de zotte dat dit zou mogen. Ga ergens anders je luidruchtige feestje vieren s.v.p.?

      Beantwoord

  • H van Dijk

    |

    Ik ga nog een stapje verder: Evenementen dienen over de hele stad verspreid te worden. Laat de Uitmarkt bijvoorbeeld eens plaatshebben in Osdorp. Dat trekt het niveau van zo’n buurt ook een beetje omhoog. Waarom altijd van alles in het Centrum of in Oost georganiseerd? Amsterdam is groter dan alleen die twee stadsdelen…

    Beantwoord

    • martin

      |

      Nou zeker nooit in het Westerpark geweest. Dat is in een constante staat van gebruik en herstel en vaak grotendeels afgesloten.

      Beantwoord

    • Rachel Reedijk

      |

      Het gedreun van die zware bassen is ziekmakend. En dat terwijl er een kapel is die zich uitstekend leent voor jazz, klassieke Marokkaanse en Egyptische muziek, en nog veel meer andere muziekuitingen die de buurtbewoner niet omverblazen. Zoals andere mensen al hebben opgemerkt, de grasmat is finaal kapot na zo’n grootstedelijk evenement. In één woord: afgrijselijk.

      Beantwoord

  • Erik Bouwman

    |

    Ons geliefde Oosterpark kent intussen een ruime hoeveelheid nieuwe bomen- planten- en dierensoorten.
    Zo mochten wij intussen naast de gewone paal kennismaken met de praatpaal en de paalse staner, onder welke laatste vooral het mobieltjesmadeliefje en het ikhebnietstezegje welig tieren.
    Links van dit onkruid (en nog altijd links van u als beschouwer) treffen we naast het ghettoblastertje en het roemeense viooltje sinds kort ook de zich wijd vertakkende gewone bas en de contrabas digitalis aan en meer naar het water toe de plannarcist en het dovemansorenkruid.
    In het water zelf zijn intussen het kroos en kikkerdril succesrijk vervangen door fatwalelie en het kastijdingriet, welke laatste met name onder de nieuwere bewoners van Oost gretig aftrek schijnt te vinden.
    Tussen al die nieuwe veelkleurigheid dartelen de kleine graaimuis en de gat-in-het-handje spelenderwijze rondjes rond de gemeenteveelvraat, veelal aangemoedigd door de elatikleeuwerik die zich niet uit de nog schaarse boomtoppen laat verdringen door de gewone kromsnavel en de januskop.
    De waarheid gebied mij te zeggen dat de vroegere flora en fauna van het Oosterpark toch de voorkeur geniet en hoewel een absolute liefhebber van het Slavernijmonument, zou het mogelijk aanbeveling verdienen in stilte stil te staan bij al dat leed en de contradictioneel aandoende vrolijke festiviteiten rond dat imposante beeld te verplaatsen naar de oorden waar dit het meest beleden werd. Niet alleen vergroot dit de kans op mooi weer tijdens zo’n feestje, maar het vormt tevens een ongetwijfeld gewaardeerde bijdrage voor de economie van onze voormalige gebiedsdelen.
    Maar wie weet doet ook stadsdeel centrum binnenkort een duit in het zakje door van de Nationale Dodenherdenking ook zo’n leuk feestje te maken!

    Beantwoord

    • Freda José

      |

      @ Erik Bouwman
      wat een geweldig mooie reactie. Ik heb hem gekopieerd en op de facebookpagina van de vrienden van het Oosterpark geplaatst. Hoop dat je dit goed vindt.
      Groet, Freda José

      Beantwoord

      • Erik

        |

        Geen probleem, want elk grassprietje helpt en dank voor de bloemen.
        zonnige groet, Erik

        Beantwoord

  • eef schouten

    |

    Het moet niet gekker worden, zo wordt een mooi park verwoest.

    Beantwoord

  • Marius

    |

    ik kom al 30 jaar in het Oosterpark.
    Één van de weinige groenen longen van de stad.
    Die longen zijn de bomen.
    Laat die bomen staan en het gras met rust.

    Kijk eens hoe dat gras er vernacheld bij ligt na zo’n festival en hoe veel vuilnis er achter blijft omdat veel mensen te lui zijn om hun eigen rotzooi op te ruimen.
    Het park heeft weken nodig om daar van bij te komen en dan begint alweer het volgende event waar niemand om gevraagd heeft

    Verandering is niet altijd vooruitgang, zo heeft de geschiedenis ons nu wel geleerd.
    Verandering is lang niet altijd nodig en maskeert vaak een gebrek aan inzicht en fantasie.

    De bomen staan niemand in de weg en ze geven ons verse en schone zuurstof ipv uitlaatgassen.
    En ze geven allerlei beesten de ruimte en een adres in de stad waar bijna geen ruimte meer voor ze is.
    En ze geven ons stilte, beschutting en rust.
    Ze zijn een levensvoorwaarde voor ons allemaal, mens en dier, in deze toch al zo onrustige stad.
    Laten we die plek in ere houden en schoon van afval en geluidsoverlast.

    Beantwoord

  • Erik Bouwman

    |

    Mokum van Toen, tussenstukkie
    (Mokum van Toen is een volksheld uit Oost wiens avonturen op het Geheugen van Oost te volgen zijn)
    Omdat hij toch vroeger dan gedacht weer terug was in Amsterdam, besloot Mokum wat stoom af te blazen en een rondje door het Oosterpark te joggen. Al gauw had hij zijn militaire ritme weer te pakken en genoot met volle teugen van al dat groen om zich heen, terwijl lustig kwetterende vogeltjes van rijkelijk gevarieerd pluimage zijn oefening voor lijf en geest met veel enthousiasme begeleidden.
    Maar wat was dat? In een ruim uitgemeten hoek van het park produceerden een aantal personen met een ietwat zigeuneresk uiterlijk een dermate hoeveelheid dissonante klanken dat je die zakkenrolsters er omheen bijna zou vergeten, het hele gezelschap aangemoedigd door een stel met geitenwollen sokken bemutste Stadsdeelraders die dit door hen kennelijk als uitermate geslaagd ervaren inburgeringsproject stonden toe te juichen met het door hen kennelijk als intellectueel beschouwde credo “Nog meer deeesiebel-lluuuu-huh!!!!”
    Dat viel even mooi tegen! Binnen de kortste keren keek er zo’n volgevreten dikke kop dwars door de kast van die contrabas om zijn nek scheel naar zijn makker ernaast, die vergeefs poogde om die trompet weer uit z’n strot getrokken te krijgen, terwijl de gitarist van het span met geen mogelijkheid zijn kippennek tussen de snaren en de kast vandaan kon krijgen. De accordeonist, die nu eindelijk eens die papieren trekharmonica van binnen kon zien struikelde nog over het ongewassen ogende typje dat op zijn knieën een wel heel heldhaftige poging ondernam om die hobo uit zijn anus te trekken op een manier dat zo min mogelijk van de knoppen zijn sluitspier teisterden, maar tegen die tijd waren alle Stadsdelers al van hun geitenwol en overtollige mobieltjes verlost door die charmante meisjes, die heel in de verte herinnerden aan die kitschige schilderijtjes met veel borstvlees uit de jaren vijftig, maar dan met minder borstvlees omdat alle achtendertig zakken van hun mantels reeds rijkelijk gevuld waren met hetgeen een welvarend land als het onze zoal te bieden had.
    Hè wat vervelend nou, dat uitgerekend Jenny zich ook had voorgenomen om haar cafeïnepegel een beetje af te bouwen, want voor ze beseften wat er gebeurde waren al die lonkende donkere oogjes haast aandoenlijk Nederlands blauw en lag er een grote stapel jassen voor de verbouwereerde Stadsdeelgestripten, wat Fatima, die ook toevallig aanwezig was, nog de opmerking ontlokte “op die schilderijtjes oogden ze toch wel wat voller van voren, maar mochten we nog wat decibellen nodig hebben kan ik nog wel een blik MuziQ opentrekken!”
    Maar dat hoorden Mokum en Jenny al niet meer, want die waren het bruggetje al over richting het Tropenmuseum dat zij vanwege het doordrammende allochtonengepamper, hoe kan het anders, links lieten liggen en snel tussen twee lijn negens door de straat over jogden, de Commelinstraat in.
    “Weet je Jen; hier kocht ik vroeger altijd m’n vieze boekies”, grijnsde Mokum onder het rennen, want hem een “maar dat waren tenminste wél Hollandse boekies” van de Amsterdamse agente opleverde.
    En zo hadden onze vrienden tóch nog een productief dagje en bleef het in ons oude Oosterpark nog één dagje langer rustig.

    Beantwoord

  • Marcel Floor

    |

    Ik kwam als klein jongetje met mijn opa in het Oosterpark. geweldig was dat. Laat het weer zo worden als 40 jaar geleden.

    Beantwoord

  • Erik de Jongh

    |

    Wat is een park? Een park is een openbaar terrein met BOMEN en paden, waar mensen komen om hun vrije tijd door te brengen.
    Dus geen open festivalterrein!

    Beantwoord

  • Marijke Renes

    |

    Parken in een stad moeten een stukje natuur blijven. Een plek waar met plezier gewandeld, gespeeld, gezeten, gepraat en gepicknickt kan worden. Zonder het gevaar van druk verkeer en liefst zonder al te veel lawaai. Een rust-, ontmoet- en plezierplek.

    Beantwoord

  • Chiel Roth

    |

    Er zijn naar mijn mening voldoende plekken buiten de stadsring die voor evenementen geschikt zijn en die nauwelijks tot overlast leiden.

    Beantwoord

  • Jan van Mierlo

    |

    Het park wordt omgeven door straten met veel verkeer.
    Het park is klein.

    Het park kan hierdoor nu al bijna niet voldoen aan de wens van de bewoners dat het een rustpunt in de buurt is.

    Beantwoord

  • Karel Meijers

    |

    Sinds mijn moeder me in de kinderwagen door het Oosterpark reed heeft het park me niet meer losgelaten. Nog steeds kom ik er graag. Behalve als er een evenement is.
    Die zogenaamde evenementen loeien en brullen dwars door de bebouwing van de Spinozastraat bij mij in huis naar binnen. Afstand: 600 meter. Tot een kilometer in de omtrek van het park is lawaai-overlast, die ieder jaar groter en frequenter wordt, want de bezoekers van de evenementen worden steeds dover, dus het geluid moet harder.

    Ik woon aan het drukke gedeelte van de Sarphatistraat met een dampende dreunende file die om één of andere reden slechts mondjesmaat wordt doorgelaten bij stoplicht Weesperplein. Om de haverklap langsdaverende trams completeren het plaatje.
    Binnenkort wordt het voormalige Emma kinderziekenhuis afgebroken en tot hotel verbouwd: twee jaar lang extra herrie, stof en narigheid, die ik kan ontvluchten door naar het park te gaan.

    In het gekkenhuis wat de stad tòch al is heeft het park een oase en ik ben er graag. Als tenminste niet alle bankjes door rokende, lallende, stinkende en drinkende stadgenoten bezet zijn.

    Beantwoord

  • Jannie Visser

    |

    Geen commercieel melkkoetje van ons park maken deelraad!
    We hebben juist groen en rust nodig, geen herrie en overlast.

    Beantwoord

  • Jan Masmn

    |

    Laat het park het Park zijn. Kleine evenementen, prima. Is leuk voor de verbondenheid voor de buurt. Af en toe een evenement als Rootsfestival mag ook, zolang het het niet besloten, en daar bedoel ik dan mee dat je hier ettelijk veel geld voor een entree moet neerleggen en dat het terrein wordt afgesloten met van die dranghekken, is voor ons allemaal. Lieve groet aan allen. En laat de bomen de Bomen zijn.

    Beantwoord

  • hans vd sluijs

    |

    ik kan mij het park zo voor de geest halen en geniet nog altijd bij de gedachten aan de mooie uren en dagen die ik in dit park heb mogen doorbrengen.
    harde muziek en evenamenten horen niet in dit rustieke park waar mijn grootouders mijn ouders mijn vrouw en ik en nu dan ook mijn kinderen hebben gewandeld en gespeeld
    laat ze lekker in het flevopark gaan herrie maken maar niet in het mooiste park van oost
    handen af van het oosterpark

    Beantwoord

    • Levina de Ruijter

      |

      Zeg, bent u betoeterd? We willen die herrie ook niet in het Flevopark (dat toevallig *mijn* park is)! Doorsturen is niet de oplossing, dat verschuift het probleem alleen maar. Nee, stadsparken – alle stadsparken – zijn er om aan de herrie van de stad te ontsnappen. Grootschalige evenementen met veel herrie horen daar simpelweg niet thuis, niet in het Oosterpark, niet in het Flevopark en in geen enkel stadspark.

      Beantwoord

      • Lou

        |

        Precies. Rust in alle parken, binnen en buiten de ring. Herriefestivals of andere grootschalige groenvernieling alleen nog op de Maasvlakte.

        Beantwoord

  • Erik Bouwmn

    |

    Behoud ons park en ban de feesten
    Het is er voor planten, mensen, beesten
    De oorsprong begrijpt de stomste hark
    Dat ding heet immers OosterPARK
    Maar als ons stadsdeel er toch iets wil doen
    Wied dan wat onkruid, met veel fatsoen:

    Het Stadsdeelverkwistertje mag verdwijnen
    En de Allochtonenvinger die al stond weg te kwijnen
    Het Huppelkutideetje kan worden gekapt
    Net als de Lawaaierik die toch niemand snapt
    En trek tot goed en wijs besluit
    Ook het Dommeplannenmakertje er maar uit.

    Beantwoord

    • Karijn Helsloot

      |

      Prachtig! Verspreid dit gedicht in de buurt, en bied het aan op mooi papier met een lintje eromheen aan de stadsdeelbestuurders.

      Beantwoord

  • Ed Mellema

    |

    Als je al ziet wat er van het kleine Robert Kochplantsoen in Jeruzalem over is op dit moment. Geheel kaal, alleen nog wat bomen, rechte paden. Na jaren van minimaal onderhoud is alles al een half jaar een slagveld. Dat belooft niet veel goeds als het Oosterpark aangepakt wordt. Gaat ten koste van alles dat er leeft aan dieren van klein tot groot, van insect tot vogel, van plant tot boom. Wat een gebrek aan respect is er toch voor natuurlijke processen, het leven. Gelukkig zijn er nog heel veel mensen die wel zien hoe uniek dit natuurleven is en dat we daar deel van uitmaken en er de waarde ervan inzien. Onderhoud het Oosterpark met aandacht en inzicht.

    Beantwoord

  • aar krommenhoek

    |

    ben het eens met de meeste reacties. hoe kan zoiets “zomaar” gaan gebeuren? zo’n “rustplaats” (liefst geen laatste) is volgens mij onontbeerlijk. ik hoop dat deze actie het beoogde doel bereikt en het “tij zal doen keren”.blijf scherp!

    Beantwoord

  • Eva van Sonderen

    |

    helemaal eens met Marjolein Schut. Weerzinwekkende tendens om van de wereld (in dit geval van Amsterdam) een groot pretpark te maken. overal keiharde muziek, lawaai, en afval van de ‘evenementen’. Wat we nodig hebben zijn mooie groene parken om te wandelen en bij te komen van de steneigheid van de stad, geen massa-amusement. Daar zijn andere locaties voor, zonder kwetsbare bomen en andere groen en zonder buurtbewoners er om heen.

    Beantwoord

  • loeke rietel

    |

    Mijn Oosterpark MOET park blijven. Mijn oma liep al met haar zusje te wandelen in het park en veel veel later als ik naar oma toe ging dan liep ze ook altijd via de Dappermarkt door het park om op een bankje even uit te rusten en dan verder naar haar huis in de Retiefstraat te lopen. Het bankje was dan vaak ons ontmoetingspunt om dan samen verder te gaan. OOSTERPARK moet zo BLIJVEN!!!!!!!!!!!!

    Beantwoord

  • Niall

    |

    I love OUR Oosterpark. Every time I walk here I am thankful for this beautiful space and tranquil amenity. Why would WE possibly want to compromisse it for short-sighted, short-term commercial gain.
    Ban the bass – save the trees – sign the petition!

    !!!BOOM!!! > boom = DOOM!

    Beantwoord

  • Jeanette

    |

    Ik ben 60 jaar minder valide en rijd in een scootmobiel. Als ik boodschappen op de dappermarkt wil halen bv. ga ik heen en terug altijd door het park. Ik begrijp dat er zaken veranderen maar dat er geld wordt gevraagd aan ons buurtbewoners om in het park te kunnen komen tijdens een of andere evenement vind ik schandalig. Dat er zo’n herrie is dat ik dat hoor terwijl ik nu woonachtig ben in de Watergraafsmeer is onvoorstelbaar. Ik vind een park is een park, evenementen zijn leuk maar doe dat op open terrein bv. bij de Arena. En gebruik het park waar het altijd voor was, lekker wandelen, lekker rustig op een bankje zitten, kijken naar de mensen etc.

    Beantwoord

    • Corrie Meertens

      |

      Helemaal mee eens…ik ben ook zestig en woon niet meer in Amsterdam..maar als ik er ben wil ik graag nostalgisch wandelen door het park, herinneringen ophalen zalig..dat kan dus amper…jammer!

      Beantwoord

  • Erik Swierstra

    |

    Grootschalige evenementen passen niet in stadsparken, maar alleen op daartoe speciaal bestemde en geschikte evenemententerreinen. Stadsparken zijn er voor kleinschalige en relaxte recreatie. Niet voor (commercieel) massavermaak.

    Beantwoord

  • fdl pool

    |

    kom nog regelmatig in het park en geniet ervan..moet zo blijven..als park voor feesten e.d. zijn er voldoende andere plekken,,Flevo Park? daar is ook een zwembad bij…om af te koelen..!

    Beantwoord

    • Has

      |

      Laat t flevopark in de vrede met rust!!! Zo mooi en ongerept, afblijven gewoon!

      Beantwoord

  • Kefas van Wordragen

    |

    Ik woon 16 jaar in deze buurt en was eerst blij met dit prachtige park zo vlakbij.
    De laatste jaren zie ik het park steeds meer aftakelen en uitgewoond worden. De populatie dronken daklozen groeit, de bergen gedumpt brood trekt weer andere ratten aan en het ergste soort bepaalt het aantal weekeindes dat ik ‘mijn eigen’ park gewoon niet in kan!

    Veel te vaak herrie en onrust, echt structureel te weinig toezicht.

    Tenslotte: blijf toch van die bomen af! Mijn hond Eva houdt van elke boom, die er staat. Of dat andersom ook zo is, blijft een vraag 🙂

    Beantwoord

  • a.band

    |

    Ik ben hier geboren [iepenplein]en woon er noch steeds.
    Laat het een park blijven.

    Beantwoord

  • ard

    |

    we hebben al een bijna boomloos evenementenpark, het Westerpark.

    Beantwoord

  • Robert Pennekamp

    |

    het oostpark is een park en blijft een park; het is geen evenementen terrein

    Beantwoord

  • Arnold Paalvast

    |

    Het zou mij verbazen als jullie stadsdeelbestuur de zelfde combinatie van misleiding, arrogantie en macht inzet om jullie statige Oosterpark te verminken en misbruiken als in Nieuw-West dreigt gebeuren. Daarom stuurde ik in Nieuw-West een reactie in die wellicht ook van toepassing kan zijn rond het Oosterpark: http://www.meerwaldt.nl/actueel.html#20130911ZienswijzeEvenementen

    Beantwoord

  • Madam Butterfly

    |

    Waarom mag het nergens meer stil zijn? Je word gek van die herrie overal en waarom moet alles zo idióót hard? Ik erger mij groen en geel aan alles wat je opgedrongen wordt! Laat álle parken blijven waarvoor ze bedoeld zijn…..plezier voor mens én dier…en ook geen stinkende barbecues meer…

    Beantwoord

  • Bart van Haren

    |

    niks is goed
    gelukkig is er in het groen
    soms echt niks te doen

    Beantwoord

  • Willem Peeters

    |

    Weliswaar woon ik dichter bij het Wester- dan bij het Oosterpark, maar het is overal hetzelfde. Evenementen, evenementen en nog eens evenementen. Als belastingbetaler en inwoner van deze stad meen ik recht te hebben op recreatie in rustige parken. Hopelijk komt het stadsbestuur ooit nog eens tot inkeer, maar ik vrees het ergste.

    Beantwoord

  • hans korunka

    |

    Dit park is om te rusten, te spelen, te wandelen, en jaarlijks te gedenken( bij het Slavernijmonument). Daarnaast misschien 1 manifestatie, en dan is
    het genoeg.!!.
    Hoe simpel moet je zijn om bomen te kappen om daarmee zogenaamde
    Zichtlijnen te realiseren. GroenLinks: misschien nog een beetje Links,
    Maar Zeker Geen Groen Meer!!. Wat een verstand van

    Beantwoord

  • Marja Korthof

    |

    Het park is een park en moet als zodanig gebruikt worden.
    Grote culturele activiteiten horen niet in zo’n park thuis.
    Ga daarmee lekker naar Zuid-Oost. De mensen die van dergelijke evenementen houden komen daar wel heen. Het park is voor de mensen die komen om te genieten van de fijne rust , de mogelijkheid om hun kinderen te laten spelen e.d. Laten we dat zo houden.

    Beantwoord

  • rijna veerkamp

    |

    Blijf van het Oosterpark af, het groene hart in Oost.
    Het is een mooi park en veel mensen genieten hier dagelijks van.
    Ik hou van een feestje maar het aantal festivals in Amsterdam en de daarbij behorende overlast is schrikbarend toegenomen.
    Geen bomen kappen maar kappen met het kapot maken van onze mooie parken. De mensen die het park bezoeken kunnen zichzelf wel entertainen, net buiten Amsterdam zijn genoeg plekken voor festivals.

    Beantwoord

    • a.riedl

      |

      Helemaal mee eens

      Beantwoord

  • Jan S Thasing

    |

    Woonde er vlak bij, zoontje speelde er. Park. Soms wat rommelig, maar park. Juist wat daar nodig is. Festivallen en decibellen kunnen beter naar buiten de stad, tussen de huizen wil ’t geluid ook niet echt weg.
    Amsterdam is een soort van disneyland geworden voor boven de 18… misschien omdat iemand ’t leuk vindt om toeristen uit te melken?
    Gateverdarrie! Ik word oud, geloof ik. Kunnen we dingen niet laten als ze waren? Da’lijk moeten de bomen ook nog weg.

    Beantwoord

  • Louloudi

    |

    Zoals een andere ondertekenaar al schreef: laat het welzijn van bewoner, flora en fauna prevaleren boven financieel gewin. Stop met alle herriefestivals in alle stadsparken, binnen en buiten de ring. De parken zijn er niet op berekend, de omwonenden worden ziek. In zuidoost verhuurt het deelraadbestuur de parken aan lawaaiterreurorganisaties. Dat omwonenden er letterlijk gek van worden, is van geen belang. Laten wij ons als Amsterdammers verenigen!

    Beantwoord

  • M. Korteling

    |

    In het Oosterpark staan gevarieerde soorten bomen oud, jong. Ik kan me voorstellen dat er heel oude ertussen zitten. Voor zekerheid etc. moet er eens een boom, takken weg – anders aub laten staan. Nieuwplant vervanging voor de oude is noodzakelijk, de stadsmens heeft het park hard nodig.

    Beantwoord

  • Digmar

    |

    Ik woon op de Archimedesweg en het gedreun van de festivals in het
    Oosterpark is op de bovenetage te horen. Ik ondervind daar geen directe overlast van, maar als het gedreun op deze afstand van het park waar te nemen is, hoeveel OVERLAST moeten mensen in de directe omgeving van het park dan wel niet ondervinden?
    Een van de meest gemelde klachten in Amsterdam is geluidsoverlast. Ik kan dus niet begrijpen dat de deelraad
    (gemeente) toestaat dat er zoveel geluidsoverlast geproduceerd mag worden. Geluidsoverlast is een ernstige vorm van milieuvervuiling.
    Het is niet te geloven dat de deelraad het belang van enkelen wil laten prevaleren boven de rust en het genoegen (een mooi park met veel bomen dat niet telkens zwaar gehavend uit de strijd komt) van héél véél mensen .

    Beantwoord

  • Marja Hanepen

    |

    Ik ben in Amsterdam opgegroeid en later toen ik verhuisde en werkte in het OLVG kwam ik bijna dagelijks tijdens de lunchpauze in het Oosterpark. Een stukje bos waar je de mensen blij ziet zijn mag niet verdwijnen !!

    Beantwoord

  • mirjam ringer

    |

    tja, wat kan ik hier nog aan toevoegen. ik probeer sober en milieubewust te leven, maar daar lijkt indit plan geen plaats voor te zijn. Geld besteden aan het kappen van gezonde bomen lijkt me belachelijk en geld besteden aan “evenementen” die het park onwaardig zijn vind ik even onzinnig. Grote lawaai evenementen horen buiten de stad gehouden te worden. Spring maar even op de fiets om die te bezoeken.

    Beantwoord

  • M Hanepen

    |

    Parken zijn er voor de buurtbewoners en mensen zoals ik.
    Mijn vrouw en ik hebben met onze kinderen jaren in de buurt van het Oosterpark gewoond en hebben daar vele uurtjes doorgebracht.
    Ook de jaren nadat we verhuisd waren naar Noord,kwam ik nog regelmatig in het Oosterpark,daar ik regelmatig in de buurt werkte en dan lekker tussen de middag een broodje ging eten.
    Heerlijk ontspannen.Handen af van dit stukje Natuur.

    Beantwoord

    • Mary Kelder

      |

      Helemaal mee eens. Elk stukje natuur in de stad zou gekoesterd moeten worden i.p.v. geexploiteerd! Bomen zijn belangrijk voor onze luchtvervuilde stad! Zij houden mens en dier gezond! Om nog maar niet te spreken van het genieten van de schoonheid, het ruizen in de wind, de schaduw etc etc. Hoe onzinnig is dit plan wat niet tegemoet komt aan de functie van een stadspark en aan ons stadsbewoners. Festivals svp buiten de stad! De liefhebbers komen daar dan wel hoor.

      Beantwoord

  • frans spek

    |

    ho, stop de verloedering van het oosterpark. voer beleid TEGEN de barbecueterreur, facilitair bevorderen van festivals, dumpplaats van etensresten en ander afval, overbevolking van konijnen en ratten.
    VOOR goed onderhouden groen in een hondvriendelijk monument van landschapsarchitectuur, rust en cultuur in een zo uniek stadspark.
    MAAK VAN MIJN OOSTERPARK GEEN DISNEYWORLD!!

    Beantwoord

  • Maarten van Poelgeest

    |

    Van 1956 tot 1962 zat ik op de 3e 5-jarige HBS met cursus B, later het Van der Waals lyceum. De gymnastiekles was altijd deels in het Oosterpark en nu picknicken mijn kinderen en kleinkinderen daar bij mooi weer.
    Hoe komt de deelraad erbij om dit mooie park, net buiten de Plantage te willen ruïneren door daar 200 gezonde bomen te gaan kappen en het gebruik door alle burgers uit de buurt zo erg in te willen perken.
    Hopelijk/waarschijnlijk worden de daders in de deelraad daar bij de komende verkiezingen in maart a.s. afgerekend op hun waanideeën

    Beantwoord

    • Joke Krull

      |

      Beste Maarten,
      Als bovenstaand bericht van de wethouder Maarten van Poelgeest is, dan zou ik zeggen:
      SPREEK UW PARTIJGENOOT IN HET STADSDEEL ER OP AAN.
      ALHOEWEL U ZELF OOK EEN GROENGEBIED IN DE VERKWANSELING HEEFT GEGOOID EEN AANTAL JAAR GELEDEN, NL DE SPORTVELDEN VAN MIDDENMEER.

      Als het niet van de wethouder Maarten van Poelgeest is: sorry

      Beantwoord

  • ientje Lindenbergh-sluis

    |

    te zot voor woorden!! ben keihard aan de slag om afrika groener te maken..zie mijn website..van wereldbelang!!!! om en water vast te houden en Meer Hurricanes te voorkomen..is 5 voor 12!!!!,anders hoeft het niet meer!!!..en dan gaan we ondertussen hier een park,dat van levensbelang is slopen..waar halen jullie ..gemeentelijke groenvoorzieningen toch???? het lef vandaan?????the bloody shame!!!

    Beantwoord

  • Freda Cohen Rapoport

    |

    Sinds 1980 woon ik bij het Oosterpark. Geniet elke dag van het groen en de prachtige bomen. Behalve Koninginnedag en het grootste deel van de maand juli. Dan is ons park een gekkenhuis. Alles afgesloten, want er moet entree betaald worden voor grote evenementen. In juli is ons park 20 dagen afgesloten geweest voor op- en afbouw van evenementen. Te zot voor woorden tijdens deze prachtige zomermaand. Je wilt dan graag verkoeling zoeken langs het water of onder een boom.
    Het park heeft daarna weer een lange periode nodig om te herstellen. Dat zou architect Springer toch niet bedoeld hebben?

    Beantwoord

  • Tim Weisselberger

    |

    Het park moet een park blijven, de paden zijn voor fietsers, voetgangers en de evenementen, het gras en de bomen zijn van het park, de dieren en de mensen.

    Beantwoord

  • Hans

    |

    Stop de afbraak en de verloedering voor luidruchtige, commerciële evenementen voor de provincie..!

    Beantwoord

  • jaap

    |

    het geldt voor bestuurders van een voertuig evenzeer als voor die van een stadsdeel: zonder op het medewegverkeer te letten en zonder rijbewijs krijg je ongelukken. Wie als bestuurder zijn/haar positie misbruikt om ten koste van anderen te scoren lapt de meest basale regels van sociaal gedrag aan de laars. bestuurders worden gekozen en moeten ook weer worden afgezet als ze hun positie misbruiken.

    Beantwoord

  • Leo Warmerdam

    |

    Ik woon sinds 1977 naast het Oosterpark. Heerlijk om tot rust te komen van de hectiek. Als ik daar rondloop stoort het mij dat er rijplaten voor vrachtauto’s liggen en dat er kermisachtige activiteiten georganiseerd worden. Een groot deel van de stad wordt steeds meer het kermisterrein voor toeristen en mensen die een dagje zich willen vermaken. Ik zie het Vondelpark met zijn muziektent. Verschrikkelijk. Parken zijn er niet voor activiteiten, maar voor een stukje natuur. Daar kun je van genieten. Gebruik deze natuur niet voor grootschalige festivals. Daar zijn genoeg plekken voor richting haventerreinen.

    Beantwoord

  • Sabine frank-Fiedler

    |

    Het Oosterpark is opgezet voor de gehele bevolking en met name voor de omwonenden en niet voor een select gezelschap waarbij middels kaartverkoop ieder ander wordt buitengesloten. Afgezien nog van de hoeveelheid decibellen die ook overdag er voor zorgen dat het de gesprekken met de huisarts in zijn spreekkamer belemmeren. Baby’s en kleine kinderen niet kunnen slapen om over de ouderen maar te zwijgen. Dus terug naar het Oosterpark zoals het van meet af aan is bedoeld, nl. voor iedereen , jong en oud.
    Sabine

    Beantwoord

  • Marion de Man

    |

    Ik woon in een straat met een paar armetierige boompjes die niet groeien, maar gelukkig is daar om de hoek het.. Oosterpark!!!
    Ik ben er niet tegen dat het park een enkele keer gebruikt wordt voor een aardig kleinschalig! evenementje, maar géén podia met die absurd hoge decibellen aub.

    Beantwoord

  • Pieter Boersma

    |

    Ik heb mijn hele jeugd tot mijn 19e aan het park gewoond. Ik heb er eindeloos gespeeld . Laat het Alsjeblieft blijven zoals het nu is.

    Beantwoord

  • anke weber

    |

    Nog nooit heb ik iemand in het Oosterpark gesproken die klaagde over het gebrek aan zicht. Laat de gezonde bomen staan. En vooral geen brugje erbij maken om bezoekersstromen te reguleren! Dat lijkt me geen mooi gezicht en volstrekt overbodig.

    Beantwoord

  • Amos Frank

    |

    Het stadsdeel moet gewoon de openbare ruimte niet uitbaten alsof het een commercieel privé terrein is. Waarbij tegelijkertijd gewone gebruikers een groot nadeel ondervinden door het afsluiten van grote delen van het park.
    Ik ben bereid deze mening te veranderen als we de aula van het stadsdeel kantoor kunnen boeken voor het organiseren van een betaald feest! Scheelt een hoop gedoe met de regen en ik denk dat de akoestiek ook wel aardig zal zijn en het scheelt geluidsoverlast voor de omwonenden. Mogen de ambtenaren na de op en afbouw periode (ik schat 3 dagen) meteen weer aan het werk. Oh ja, en uiteraard krijgen ze korting op de toegangskaartjes.

    Beantwoord

    • Jose van Rijn

      |

      Mochten ze willen. Kunnen ze drie dagen op hun luie reet zitten om nog meer schadelijke plannetjes te bedenken. Als de ambtenaren de op en afbouw doen vind ik het een prima idee, anders niet.

      Beantwoord

  • Frans van Burkom

    |

    Een stadspark als het Oosterpark, al meer dan een eeuw een oase van gezond groen, sport, recreatiel en rust in een drukke volksbuurt is een OPENBARE voorziening. Het gaat dus niet aan dat een gekozen stadsdeelbestuur dit collectieve bezit verkwanselt ten behoeve van inkomsten uit hevige overlast veroorzakende herrie-manifestaties, door op valse gronden en verkeerde informatie een intolerabel aantal gezonde bomen te doen kappen ten behoeve van ‘meer publieksvolume’ of om op die manier aan verplicht (maar intussen aantoonbaar achterstallig) onderhoud van het openbare groen in het park uit te komen. Bespaar liever op stadsdeelpersoneel, voer de post Bestuurlijk Onintegere Ontwikkelingen en Plannen af en ontsla al die onzalige tekentafeklconstructeurs die bij gebrek aan echt werk de bewoners van de Oosterparkbuurt het leven zuur maken. Dat zou pas écht wat opbrengen! Het park is van en voor de buurtbewoners, niet van of voor een een deelraadbestuur dat zich gedraagt als hedendaagse kapitalisten en vrije ondernemers en dat zich vergrijpt aan collectieve voorzieningen.

    Beantwoord

    • Jose van Rijn

      |

      Deden ze dat inderdaad maar. Het enige stadspersoneel dat ontslagen wordt zijn de mensen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het groen. Deze worden vervangen door DWIers of mensen met een handicap die via Pantar aan het werk gezet worden en de ballen verstand hebben van groen. Gevolg is dat planten worden weggemaaid terwijl het onkruid welig tiert. De egels die in die planten huizen zijn dakloos, ik heb dit jaar slechts 1 egel gezien. Planten worden gesnoeid als het nog hoogzomer is en ze volop in bloei staan. Worden dus geen zaden geproduceerd. Ik kan nog wel even doorgaan maar de boodschap is dat het hele groenbeleid hier in Oost om te huilen is.

      Beantwoord

  • Hans

    |

    Het Oosterpark is “Ter verpozing van de gewone Amsterdammer met kleine inkomens, die verstoken zijn van een eigen tuin en die wonen in de dichtbevolkte woonwijken in de oostelijke stadsuitbreiding…”, aldus het oorspronkelijke plan van het Oosterpark van landschapsarchitect Springer in 1892…

    Laat het park voor hen en ons allen een park zijn.

    Beantwoord

  • Marieke

    |

    Zul je ziek na een operatie of een hartinfarct in het OLVG liggen en een concert categorie zwaar door je zieke lijf heen voelen dreunen. Het zou voor mij een reden zijn om niet meer na het OLVG te gaan. Dus ja, ook hierom teken ik de petitie, namens alle zieken. Hopelijk doet het OLVG ook mee?

    Beantwoord

  • Max Glaser

    |

    het Oosterpark = een Park, Kies één van de volgende opties:

    Een Park (Kramers1986))
    1 “een grote aangelegde bomentuin”
    2 “groot terrein”
    3 “verzamelplaats van materieel” ()zie ;’wagenpark’)

    Dus wmb optie 1 – en wat de bestemming aangaat – ‘bomentuin’ is er en niet om af te breken, omhakken, afikken. Dus ook geen BBQ meer!

    Kote Keti mag ook aan strengere banden worden gelegd, de walm uitlaatgassen (Bijlmermeer reist massaal per auto).) en overlast door tonnen rondslingerend vuil en etensresten is werkelijk onbeschrijfelijk.

    En dat alles voor een stad waar Groen Lnks in de raad zit, die voor Schone Lucht en Groen Milieu staat. (maar GL wethouder ook verantwoordelijk voor de afvaart van de Probo Koala na het -overigens illegaal – afgedwongen terugverslag van het gif) die vervolgens de giftige restanten in West Afrika heeft gedumpt.

    En Bedankt!

    Beantwoord

  • hilde

    |

    Please, please, er is al pret genoeg te beleven in Amsterdam!! Laat het Oosterpark gewoon PARK blijven!!!!

    Beantwoord

  • Rene Verrijk

    |

    Ik woon al 55 jaar in de buurt en het oosterpark moet zoveel mogelijk in de oude vertrouwde staat blijven, veel groen en wandelpaden en GEEN festivalterreinen. Als die er komen is het hek van de dam

    Beantwoord

  • Ernst Jongstra

    |

    Houd het park rustig, daar zijn parken voor bedoeld. even tot rust komen en iets verder weg van het drukke verkeer. Genieten van het groen.Wij hebben al genoeg lawaai in deze buurt.
    Ik heb het vermoeden, dat de huidige plannen van het stadsdeel zijn bedoeld om meer inkomsten te genereren

    Beantwoord

  • Peter Roelofs

    |

    Ja, ik ondersteun de petitie.
    Het park is er om te rusten, sporten, genieten van het weer; het is geen evenemententerrein.

    Beantwoord

  • Martijne Neuhaus

    |

    Natuurlijk onderteken ik deze petitie.
    Een park is voor bomen, niet voor asfalt

    Beantwoord

  • I.Schuurman

    |

    Het is een mooi park. Ik ben erg geschrokken van de plannen om de mooie bijzondere iepen rond de muziekkoepel weg te halen omdat ze geen optimale omstandigheden hebben terwijl ze wel nog 10 jaar meekunnen volgens de bomendeskundige zelf. En dan de enorme eiken aan weerszijden van het pierebadje en oude kastanjes. Deze kaalslag mag niet doorgaan.
    Het kan wel zijn dat kaal efficienter is, maar als die evenementen stoppen, inderdaad muv Keti Koti natuurlijk, dan hoeft het ook niet allemaal efficient en boomvrij te zijn, maar kan het Oosterpark gewoon een mooi park blijven. Ik hoop dat de enorme respons voor behoud van het park en de bomen het door de buurt gewenste resultaat heeft!

    Beantwoord

  • marion blauw

    |

    Elke vrijdag ga ik met mijn kleinzoon van 2 jaar naar het Oosterpark, hij weet al dat dit bij oma marion hoort. We genieten samen van de ‘vovels’ = vogels in grote mensentaal. We zien daar dan ook vele andere mensen genieten, LAAT DIT ZO BLIJVEN

    Beantwoord

  • Mila

    |

    Graag nog een toevoeging: ook geen kermis (zoals nu, 2x per jaar).

    Beantwoord

  • Jan de Koning

    |

    Een korte termijn opwelling van een tijdelijke ambtenaar maakt in een keer iets kapot waar de bewoners rondom het park minstens 50 jaar last van hebben. Blijf gewoon van die bomen af en houd je bezig met echte belangrijke zaken dat de omwonenden tegen de haren in te strijken.

    Beantwoord

  • Noor van Crevel

    |

    Voor mij, als hoogbejaarde is de nabijheid van dat prachtige park van vitaal belang. Uitstapjes maak ik nauwelijks meer, maar het park biedt niet alleen rust, natuur, vogels etc. maar ook vertier, menselijk contact, reuring. Grote evenementen horen daar NIET bij.

    Beantwoord

  • R.Visser

    |

    Het Oosterpark is geen evenemententerrein. Zichtlijnen en luide muziek horen niet bij een (buurt)park. Doorkijkjes en fluitende vogels wel.

    Beantwoord

  • Marielle Videler

    |

    Inderdaad het Oosterpark is GEEN partycentrum!

    Beantwoord

  • Erika Mekel

    |

    Het is een schande dat een park wat toch al aan het verloederen was, nu gebruikt gaat worden als evenementenplek. Een stadspark is daar zowiezo niet voor bedoeld. Daarnaast veroorzaakt het enorm veel geluidsoverlast voor omwonenden. Laten ons gewoon genieten van groen en stilte aub.

    Beantwoord

  • david groot

    |

    hierbij onderteken ik de petitiie

    Beantwoord

  • Karin

    |

    Die dreunende muziek de hele dag wanneer er weer een groot festival is, werkelijk gekmakend. Ik woon aan het park en snap niet dat je zoveel herrie mag maken midden in een woongebied.
    Naast de grote festivals zijn er meer dan genoeg andere festivals die blijkbaar ook niet zonder beats kunnen. Een hardloop wedstrijd georganiseerd door het stadsdeel en het OLVG bijvoorbeeld of een studenten introductiedag. De hele zomer door zijn er evenementen en altijd is er een geluidsinstallatie bij. Draai die volumeknop eens terug en je hoort de buurt een stuk minder klagen! Want waarom willen we graag aan het park wonen? Juist, vanwege het groen, de vogels, de rust …

    Beantwoord

    • Bart Lohr

      |

      Helemaal met de petitie eens. Sta alleen kleinschalige evenementen toe in het park die ook meer een buuurtgericht karakter hebben. Grote evenementen met zware geluidsoverlast horen niet thuis in dit soort stadsparken met huizen er dicht omheen – het is onnodig omwonenden pesten en partijen tegen over elkaar zetten. – doe die evenementen aan de rand of buiten de stad.. Het park is een openbaar terrein voor iedereen – afsluiting van het park voor evenementen hoort daar ook niet bij..

      Beantwoord

      • jim

        |

        Ik woon (helaas) niet aan het park maar ik ben het er volkomen mee eens. Vooral waar het de
        ‘dreunende beats’ betreft. Ik kan mij vergissen maar ik kan mij ook voorstellen dat het een stuk aangenamer is te luisteren naar de diversiteit van wereldmuziek die sinds jaar en dag door het Rootsfestival geprogrammeerd werd bijvoorbeeld. Ook was ik laatst op het Bollywood festival in het park georganiseerd door twee enthousiaste studenten aan de medische faculteit waarbij ze een sitarspeelster hadden uitgenodigd en films draaiden,(waarvan ik er eentje gezien heb. Niet de melodramatische variant maar een cotemporaire variant die racisme ter discussie stelde en empowering women in India tot doel had ) waarbij het geluid volgens mij niet te hard stond. Het kan dus wel en was wat mij betreft uiterst leuk, een aangename aanwinst voor de buurt, en moet vooral kunnen naast de georganiseerde gesubsidieerde opera’s volgens mij. Daarnaast was het openbaar en niet besloten.

        Ter nuancering. Dat het Roots festival tegenwoordig genoopt lijkt toegang te heffen heeft denk ik meer te maken met opdrogende subsidie stromen in crisistijd en ik begrijp dat. Net zoals ik begrijp dat het kwakoe festival in de Bijlmer, dat vroeger ook gratis en gesubsidieerd was, sinds kort ook een kleine bijdrage van de bezoekers vraagt zonder dat de gemeenschap (belastingbetaler) achteraf voor de opgelopen verliezen opdraait… Bij het Rootsfestival lijkt mij versterking niet een onoverkomelijk probleem. Traditioneel gezien werd volksmuziek onversterkt ten gehore gebracht immers!
        De tijden zijn verandert maar schatplichtig aan traditie niet waar. Daarover valt te praten lijkt mij, ik trek de gesprekspartner daarbij niet in twijfel, haar achtergrond in aanmerking genomen.

        Het is wat anders wanneer wij worden onderworpen aan de dictatuur van een, al dan niet pillenslikkende generatie die verslaafd is aan een monotome beat! Daarbij lijkt het geproduceerde geluidsniveau een onlosmakelijk onderdeel van de ervaring te zijn! Die te gelde gemaakt aanvaardbaar is. Voor onze bestuurders die natuurlijk niet aan het park of zowiezo in de buurt wonen dan.

        Selectieve tolerantie doet het dan voorkomen dat de argumenten tegen geluidsoverlast zijn ingegeven door intolerantie daarmee compleet voorbij gaand het aanbod en de geleverde prestaties. Zo simpel is het niet. Het SOORT geluid geproduceerd maakt wel degelijk uit! En hoe hard het staat.!

        De huidige regelgeving laat dit soort nuanceringen eenvoudig niet toe. Veel te ingewikkeld! Dat was het vroeger niet toch? Of vergis ik mij? Back to Basics. Keep it simple stupid.

        Beantwoord

  • sterbloem

    |

    amsterdam is 1 grote herrie-attractie, waaronder ook dit nare park

    Beantwoord

    • Heidi

      |

      Het Oosterpark is GEEN naar park. Bij een stad hoort herrie. Echter niet in onze schaarse parken. Daar kom je om aan herrie te ontsnappen, rust en frisse lucht op te doen. Het is een prachtig park met een rijke geschiedenis. Een openbaar park bovendien. Geen evenemententerrein. Geen zakkenvuller voor de gemeente of het stadsdeel. Geen park om bomen te kappen tbv zg zichtlijnen. Het enige wat om kan qua zichtlijn is het oerlelijke NH Tropenhotel. Blijf verder van ons park af! En laat ons genieten van de rust. Zonder herrie.

      Beantwoord

      • jim

        |

        Goed punt! Het tropenhotel verhoud zich in geen enkel opzicht tot het magnifieke gebouw waarin het tropeninstituut is gevestigd is noch tot het park of de buurt! Oerlelijke 70 er jaren architectuur!

        Ik ben wel blij met de ontsluiting van de ‘achterkant’ van het museum tot het park. Wat mij betreft had zelfs het kinderbadje elders gesitueerd moeten worden, het majestueuze gebouw verdient zo’n entree , iets dat het KIT voorstond maar door onze politici niet op waarde geschat werd vanwege de onvrede in de bevolking tegen de verwaarlozing van dat ‘culturele erfgoed’ van mensen met een toeristen mentaliteit 🙂 Het zal wel aan mij liggen maar het zegt meer over onze volksvertegenwoordigers die geen visie hebben dan over onze bevolking. Die ondervertegenwoordigd is dus! .

        Ik kan mij er kapot aan ergeren. Een knieval voor sentimentele argumenten. De wereldvreemdheid. Schier toevallig ben je hier geboren en wat jij meemaakt is de norm? De beperking van het hier geboren zijn vergoeilijkend door hersenloze bestuurders. Douwes Dekker draait zich er van om in zijn graf. Dat kan natuurlijk niet, want hij is dood. En de leiding van het KIT snapt het ook niet. Verbazingwekkend! Die bestuurlijke elite beschikt ook niet over een vooruitziende blik zoveel is gebleken al souperen ze een aardig budget op, ze snappen niet echt hoe maatschappelijke processen tot stand komen. Educatie staat hoog in hun vaandel. Appelsap verkoopt biologische appelsap, de ídeologische’ vlag op de modderschuit. Nu het KIT nog.

        Beantwoord

  • ton mijs

    |

    Ik ondersteun deze petitie. Het Oosterpark is nu al jaren een verloederd evenemententerrein.

    Beantwoord

  • WILLEM LOBBESw

    |

    Dit park, met een aantal monumentale panden er omheen, is een gouden plekje in de stad. Veel meer toeters en bellen zijn niet nodig, en zeker geen “drummende toeters”

    Beantwoord

  • S. Wieling

    |

    Geen zichtlijnen in het Oosterpark creëeren. Het Oosterpark moet synoniem blijven aan rust, kleinschaligheid en natuur.

    Beantwoord

  • Gijsje van Altena

    |

    Wat ben ik blij met jullie initiatief.
    Laat het Oosterpark zijn waar het voor is bedoel n.l. EEN PARK!
    Ons Oosterpark, van de buurtbewoners, heeft bewezen daar goed in te zijn. Het stadsdeel heeft dit zelf laten onderzoeken. Het aantal gebruikers nam immers toe.
    Goh, hoe zou dat komen? Lees reacties hierboven.
    De grote vraag is: Van wie is dit park eigenlijk?
    Voor de omwonenden of van een paar mensen die zeggen ons te vertegenwoordigen?

    Beantwoord

  • iki freud

    |

    ik zou willen dat ze in het Vondelpark ook al die evenementen eens zouden aanpakken het is daar steeds gekker aan het worden!

    Beantwoord

  • Yteke Waterbolk

    |

    Het liefst een stil park, waar je de vogels hoort , waar renners altijd hun rondjes kunnen rennen, een oase in een buurt waar niet iedereen een tuin heeft en dus op mooie zonnige dagen van de zon, de bomen en het gras kan genieten en kinderen vrij rond kunnen rennen. MAW geen dichte hekken en niet teveel lawaai alstublieft.

    Beantwoord

  • G. Sporken

    |

    Ondertekening petitie voor 2 oktober 2013
    dank voor jullie werk en toewijding voor het OosterPARK

    Beantwoord

  • Happyflower

    |

    Mijn Bloemenkiosk is bij dit soort evenementen gebombardeerd als fietsenstalling . Erg vervelend want er word niets aangedaan en de schade die ik per festival heb kan nergens verhaald worden . Wel word ik erop gewezen dat als mijn verse lading bloemen word bezorgd dat ik niet op het trottoir mag staan en dus maar een ontheffing moet aanvragen ? Het is in dut stadsdeel geen geven en nemen . Het nemen speelt hier het meest bij het stadsdeel en de rust en cohesie die ze willen hebben verdwijnt zo langzamerhand erg jammer ….

    Beantwoord

    • jim

      |

      Ik snap je ergernis als kleine zelfstandige ondernemer, als mens.
      De mens als maat der dingen, lijkt steeds meer ondergeschikt aan de regels als maat der dingen. Bertold Brecht zag dat al. Probeer eens te discussiëren over een onterechte parkeerboete die
      (digitaal) is uitgeschreven wanneer je terug komt bij de geparkeerde auto om de opgehaalde parkeerkaart erin te leggen. Agenten die hun quotum aan boetes moeten opleggen. Van die dingen.

      Meedenken met oplossingen bedenken? Hoeft niet, er zijn belangrijker problemen. Als die opgelost zijn moet er opgetreden bij de gesubsidieerde vieringen daarvan. Nevin Özütok heeft het er maar druk mee. Zo gaat dat tegenwoordig kennelijk.

      Beantwoord

  • Katharina Meyerbröker

    |

    Het is een schande dat de deelraad zichzelf verkoopt aan de uitbuiters!
    Het is mij onduidelijk hoe de deelraad niet kan luisteren naar zijn kiezers! Hoe durf je je volksvertegenwoordiger te noemen als je alleen naar de fluit van de financiële uitbuiters danst??? Ik hoop bijna dat binnenkort gestemd moet worden en dat niemand gaat stemmen. Schandalig dit!

    Beantwoord

  • Joop

    |

    Al dat gezeur over het park wat ze er wel en wat niet mee willen doen duurt al enige jaren. De gemeente en stadsdeel oost moeten een keer inzien dat een park in een wijk geen pretpark moet worden. In een park van dergelijk formaat hoeven ook geen horecagelegeheden. Die zijn er zat tussen de Mauritskade en de Wijtenbachstraat. De gezellige kroeg hoek Beukenweg/Oosterpark. Waarom moet er altijd horeca bij. Omdat de bezoekers dat willen? Nee, omdat de Arena dat wil en in ruil mogen ze ook nog doorbeuken het park in met een terras. Laat een park een park blijven. Geef de ijscoman en iemand met frisdrank dagelijks met mooi weer door het park rijden, dat hoort bij een park. Je komt in een park om te genieten, sporten, luieren, lezen, rusten……daar hoort geen herrie en rotzooiveroorzakende horeca gelegenheid bij. En als je iets wilt drinken,neem je het mee van huis. Het park hoeft niet helemaal op de schop. Het moet opgeknapt worden. NIeuwe banken, verlichting, die skatebaan mag van mij weg of verplaatst worden en op die plek mag van mij een soort rozentuin komen. Kom op stadsdeel, niet zo van dat benauwde.

    Beantwoord

  • Norbert van Bemmel

    |

    Een heerlijk park met veel oude bomen en een rijke geschiedenis. Ook geschikt voor evenementen nu en dan maar het moet niet te gek worden!

    Beantwoord

  • Marjolein Schut

    |

    Wat is dat toch voor een weerzinwekkende tendens om van de wereld 1 groot pretpark te maken? Alstublieft stadsdeelbestuurders, loop niet als een blind paard achter deze hopelijk snel voorbijgaande hype aan.
    Wat nou open veld en zichtlijnen…ik wil met mijn hoofd tussen de dicht bebladerde bomen lopen en lekker even helemaal niks zien aan de horizon…en zeker geen festivaltenten. En dan heb ik het verder nog niet eens over het onzalige plan om zoveel gezonde bomen te kappen en de mooie, bestaande parkinrichting te vernachelen.

    Beantwoord

  • Joost van Bennekom

    |

    Gezi park Amsterdam.

    Hier gebeurt precies hetzelfde als in Istanbul. Een prachtig park waar gans het volk van geniet, dreigt gesloopt te worden voor commerciële uitbating. Weg gaat ons beschut kinderbad. Weg ons mooie park. Hotel Arena en NH Tropen en ander uitbaters willen hun gasten rijkelijk kunnen bedienen, waartoe de scheidingshekken weg moeten – het wordt ons verkocht als ‘uitbreiding’ van het park. Dan moeten de bomen én stuiken weg, omdat dit kosten spaart – ons verkocht als klare zichtlijnen, dat is zogenaamd ‘veilig’ , dan kunnen de struikrovers zich niet meer verstoppen/ er hangen wat mensen rond, die aan alcohol – een legale drug waar de staat dik aan verdient – verslaafd zijn; mogen deze zwervers dan nergens zijn? is dat barmhartig? Waar het om gaat: wij houden van ons Oosterpark zo als het is – perfect, en zeker deze zomer zo weelderig, prachtig groen. Wij vragen niet om de schop erin te zetten. Er hoeft NIETS te veranderen. Hoe durft het stadsdeelbestuur op deze wijze zo veel geld te besteden, terwijl andere posten (weg) bezuinigd worden onder het mom van economische crisis. Hier wordt een publiek goed – ons Oosterpark, waar ik van kindsbeen af kom – verkwanselt met publiek geld, enkel om private uitbating vrij baan te geven. SHAME ON YOU! Dit is ons Gezi…..HANDEN AF VAN ONS OOSTERPARK! Joost van Bennekom, parkgebruiker/amsterdammer

    Beantwoord

    • Joop

      |

      Dat men veel aandacht schenkt aan veiligheid vind ik prima. Maar ook dat is betrekkelijk. Waar ik me wel aan stoor, en met mij vele anderen, is het toenemende aantal alcohol en drugsverslaafden in het park, die als het ze erg hoog in de bol zit, het hele park bij elkaar schreeuwen, bezoekers uitschelden, flessen stukgooien en daarnaaast ook nog een gigantische bende achterlaten. Dat geldt ook voor die paar notoire gebruikers van de skatebaan. Ze eten er drinken er van alles, dat mag maar laat je rotzooi niet achter maar werp het in de prullebakken die bij de skatebaan staan. Dat is bewust asociaal gedrag.

      Beantwoord

      • jim

        |

        Beste Joop,

        Volgens mij heeft Joost een punt waar het de alcoholisten als parkgebruiker betreft. Dat zijn niet zelden buurtbewoners. Heb je liever dat ze elders in de buurt rondhangen? In plaats van bij het plastiek. (getiteld ‘Communicatie’ overigens, waar de kunstenares wellicht geen maar ik wel twee flessen in meen te ontwaren die met elkaar verbonden zijn als een Siamese tweeling, communicende vaten zeg maar. Onbedoelt krijgt het betekenis die zij er niet aan had gegeven?) Met de overlast die ze veroorzaken, los van de luidruchtigheid die met hun drankgebruik verbonden is, valt het wel mee in mijn ervaring. Ik herinner mij zelf gebruikers onder hen die het park opruimden. Rommel die zij zelf niet achterlieten!

        In een andere post verwees ik al naar het maatschappelijke fenomeen van rotzooi achterlaten in verband met een opgroeiende generatie studenten die onze buurt nog veel meer zullen komen bevolken. Daarbij heb ik bijvoorbeeld niet eens de rotzooi op straat besproken en de kapot gegooide flessen die hier na elk weekend in mijn ervaring wel degelijk aangetroffen worden tegenover club Trouw.

        Vandaag heb ik weer even het portiek van mijn 87 jarige buurvrouw mogen dweilen, niet voor de eerste keer! Er wordt in gezeken en gekotst door uitgaanspubliek dat zich van te voren indrinkt omdat studenten nu eenmaal niet veel te makken hebben en dat is een trend die ik niet snel voorbij zie gaan. Net zo min overigens als het terloops achtergelaten verpakkingsmateriaal van het aangeschafte lunchpakket bij de Albert Heijn (omdat men tegenwoordig geen genoegen neemt met een broodtrommeltje), dus om dáár nu de alcoholisten van te betichten is niet alleen kortzichtig maar bezijden de waarheid. Het beeld is veel algemener en beperkt zich volstrekt niet tot deze groep imho!

        Joost moet wel weten dat de onderhoudsbeurt vh Oosterpark echt nodig is. Amsterdam is nu eenmaal gebouwd op een moeras en dientengevolgen zinken alle parken weg, liggen ze onder straatniveau en moeten ze eens in zoveel tijd opgehoogd.
        Drainage voorkomt bij ophoging tevens dat bomen ziek of zwak worden van te natte voeten. Kortom, reden genoeg voor een onderhoudsbeurt. De manier waarop, hoe en wat is het probleem. Ervaringsdeskundigen daar hebben onze bestuurders geen boodschap aan!

        Beantwoord

  • Hans Bockting

    |

    Jarenlang was ons ontwerpbureau gevestigd aan de rand van het Oosterpark. Dit prachtige park wordt nu bedreigd door absurde plannen van een of meer overheidsfunctionarissen, die uitsluitend geldelijk gewin voor ogen hebben en menen ongestoord hun gang te kunnen gaan met de onherstelbare vernieling van een prachtig park. Helaas: dat kunnen ze ook, als niemand zijn mond opendoet.
    Verzet is daarom nu geboden! De openbare ruimten en de voorzieningen van de stad Amsterdam zijn er in de eerste plaats voor haar bewoners en de mensen die er werken. We kunnen en mogen niet toestaan dat er een ordinair pretpark van gemaakt wordt.

    Beantwoord

  • Barış

    |

    I am not living in the area of Oosterpark but I care about those trees. Cutting trees for more revenue, or the idea of turning the park into a tourist attraction is unacceptable. Don’t cut the trees. Instead hug them, it feels good.

    Beantwoord

  • Jack Weisselberger

    |

    Ik kom mijn hele leven (62 jaar) al in het park en wat het Staddeel nu allemaal van plan is wordt voornamelijk gedreven door financieel gewin.
    Het park mag en moet geen festival terrein worden, een paar keer per een kleinschalige gebeurtenis houd het levendig maar festivals waar meer dan 10.000 mensen komen met de hele dag en avond dreunende muziek, daar is nog het park nog de buurt op ingesteld en ook de schade die aan het park wordt toegebracht is erg groot, het grasveld ziet er uit als een lappendeken.
    En dan laat ik de desastreuze plannen wat betreft de bomen nog maar even buiten beschouwing.

    Beantwoord

  • Yara Cahn

    |

    Al bijna 35 jaar kom ik in het Oosterpark om een beetje tot rust te komen in deze drukke stad. Het is heerlijk om de oude vertrouwde bomen weer te zien en om in hun nabijheid een praatje te maken met andere trouwe bezoekers van het park. Gun ons deze rust en ‘onze’ bomen. Te veel lawaai en drukte maakt het lichaam en de geest ziek. Laat aub het welzijn van de trouwe bezoekers toch prevaleren boven geldgewin. Dank U

    Beantwoord

  • henk tichelaar

    |

    Ik ben in de buurt van het Oosterpark opgegroeid
    Af en toe kom ik nog eens naar mijn vertrouwde bomen kijken. Ik zou ze maar laten staan
    Ze gaan nog jaren mee, ze zijn prachtig.

    Beantwoord

Laat een reactie achter